De judoscholen

De oprichters van de twee judoscholen Ação Comunitária Santa Cruz Judô en Associacao Benificente Judô-Arte Simões Filho doen er alles aan om kansarme kinderen judolessen te geven.

Via de sportschool krijgen kansarme kinderen de kans zich fysiek en emotioneel te ontwikkelen, hun zelfvertrouwen, discipline, en doorzettings-vermogen te vergroten, en hun kracht en mogelijkheden te leren kennen.

Ook krijgen zij informatie over en steun bij het aanleren van een gezonde levensstijl, waarbij natuurlijk ook je best doen op school hoort.

Meedoen aan toernooien is belangrijk. Sommige kinderen komen bij die gelegenheid voor het eerst buiten hun eigen wijk. Winnen is mooi, maar meedoen betekent serieus genomen worden; het is al een beloning voor je inspanningen.

De stichting draagt bij aan de kosten van deelname: contributie aan de bond, inschrijfkosten, vervoer- en verblijfskosten. Ook heeft de stichting de scholen judopakken kunnen geven: in 2003 zijn er ruim 100 verstuurd en in 2013 hebben Rob en Onno van der Hoorn, zelf judoleraren, er 34 meegenomen toen zij een bezoek aan de beide judoscholen brachten.

Advertenties